Back to All Events

Cinema Culinair: Estômago


FILM & DINER EVENT IN HET KEILEPAND
ROTTERDAM OP DONDERDAG 2 EN VRIJDAG 3 MAART 2023

Film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film. Niet thuis of in de bioscoop, maar op Cinema Culinair’s nieuwe locatie: het Keilepand in Rotterdam! Met grote filmschermen, goed geluid en heerlijke gerechten. Genieten met al je zintuigen, want – eerlijk is eerlijk – deze film moet je niet alleen zien en horen. Die moet je ook ruiken, proeven en voelen. What you see, is what you eat. Op de seconde nauwkeurig met de acteurs in de film.
Good film, good food, great timing.

Chefkok
Anja Sluijs

donderdag 2 maart 2023 (ENGLISH SUBS)
vrijdag 3 maart 2023
(NEDERLANDSE ONDERTITELS)

19.00 – 22.00 uur

€89,95 per persoon
voor film en diner

Keilepand
Keilestraat 7-9
3029 BP Rotterdam

Braziliaanse en Italiaanse keuken.
Een vegetarische optie is mogelijk

GOOD FILM

Estômago (Marco Jorge, 2007) neemt je mee naar het rauwe en zwoele Brazilië. Een mysterieuze kok, een verleidelijk hoertje, goddelijk eten en een spannend verhaal over macht, pure passie, gastronomie, erotiek en een ‘crime passionel’. Niet voor niets was deze cultfilm (bijna) de publieksfavoriet van het Rotterdamse Filmfestival.

De film is Portugees gesproken en Nederlands ondertiteld.
On Thursday March 2nd, the film is subtitled in ENGLISH.

GOOD FOOD

In de film draait alles om eten. Van de 20 gerechten uit de film heeft Cinema Culinair de lekkerste uitgekozen, uit de Italiaanse en Braziliaanse keuken.

MENU

PASTEL

Een Braziliaanse pastei met gehakt, pepertje en knoflook, het deeg is met een scheutje Cachaca aangemaakt. Met een groene zoet-zure salade erbij.
Vega: vegetarisch gehakt vervangt het vlees.

COXINHA

De coxinha is Brazilië’s meest kenmerkende snack: de peervormige snack met kip & kaas. Er zit een frisse rode bietensalade bij.
Vega: Vegetarische kipstukjes vervangen het vlees.

KIP MET KOKOSRIJST*

Superlekker gerecht met kip en rozemarijn. Dee rijst is aangemaakt met ui, knoflook, hazelnoten, limoensap, peterselie en kokosmelk.
Vega: Vegetarische kipstukjes vervangen het vlees.

PASTA PUTTANESCA

Het ‘hoogtepunt’ van de film, deze klassieke pasta met pittige tomatensaus met ansjovis, kappers, zwarte olijven, peterselie en veel knoflook. 
Vega: Ansjovis wordt vervangen door gedroogd eekhoorntjesbrood.

CARPACCIO

Een verfijnd gerecht van rauwe ossenhaas, olie en azijn, rucola, met kappertjes en Parmezaanse kaas.
Vega: Bietensalade vervangt de ossenhaas.

ANITA E GARIBALDI

De signature dish van de chef uit de film: een nagerecht van guavepasta en gorgonzola. Van de guavepasta hebben we een eigenzinnige crème brulée gemaakt.

BIEFSTUKJE

Vega: gebakken bloemkool.

Let op! Standaard biedt Cinema Culinair “eten dat in de film geserveerd wordt’, inclusief vis en vlees. Wil je de vegetarische optie (dat is zonder vlees EN zonder vis), vermeld dit svp bij ‘extra informatie’ bij het afrekenen.
Bij de
allergenen-informatie kun je zien welke gerechten je moet overslaan indien je een allergie hebt. Er kan helaas geen rekening gehouden worden met jouw specifieke allergie. Er zijn slechts twee varianten: het reguliere menu + het volledig vegetarische menu (= geen vlees + geen vis).

GREAT TIMING

What you see, is what you eat. Precies op hetzelfde moment eet je wat er ook in de film wordt gegeten. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de kok en de bediening.

Good film + good food + great timing. De clou zit in het laatste. Een voorbeeld. Wanneer Iria in de film op minuut 20 van de coxinha proeft, dan doe jij datzelfde. Een minuut eerder of later is het verschil tussen een goede en een fan-tas-tische ervaring. Het gaat erom dat je niet alleen de film ziet en hoor, maar ook proeft en voelt.

Previous
Previous
February 23

Carbon Stories: Climate Positive Materials

Next
Next
March 4

Cinema Culinair: The Hundred Foot Journey