Back to All Events

Cinema Culinair: The Hundred Foot Journey


FILM & DINER EVENT GEORGANISEERD DOOR CINEMA CULiNAIR
OP ZATERDAG 4 MAART EN ZONDAG 5 MAART 2023

Film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film. Niet thuis of in de bioscoop, maar op Cinema Culinair’s nieuwe locatie: het Keilepand in Rotterdam! Met grote filmschermen, goed geluid en heerlijke gerechten. Genieten met al je zintuigen, want – eerlijk is eerlijk – deze film moet je niet alleen zien en horen. Die moet je ook ruiken, proeven en voelen. What you see, is what you eat. Op de seconde nauwkeurig met de acteurs in de film.
Good film, good food, great timing.

Chefkok
Anja Sluijs

zaterdag 4 maart 2023
zondag 5 maart 2023

19.00 – 22.00 uur

€89,95 per persoon
voor film en diner

Keilepand
Keilestraat 7-9
3029 BP Rotterdam

Indiase en Franse keuken.
Een vegetarische optie is mogelijk

GOOD FILM

The Hundred Foot Journey (Lasse Hallström, 2014) is een feelgood film die je meeneemt naar het Franse dorpje Saint-Antonin. Een Indiase familie wil er een restaurant beginnen, op 30 meter (100 ft) van een prestigieus Frans sterrenrestaurant. Als dat maar goed gaat. Culinair sprookje met prachtige beelden, aanstekelijke soundtrack (Bollywood) en de mooiste gerechten uit de Franse en de Indiase keuken. En… met Helen Mirren, dus niet te missen.

GOOD FOOD

Je krijgt er honger van, van deze touwtrekkerij tussen de Indiase en Franse keuken. De film zit vol met de lekkerste gerechten, sauzen en kruiden. Echt zo’n film die je mee moet proeven, zodat je aan het eind zelf jouw favoriet kunt kiezen: de Franse of de Indiase keuken.

MENU

PITTIGE INDIASE TOMATENSOEP

Een mooie binnenkomer, deze pittige tomatensoep met komijn, gember, curryblad en chili.

AMUSES BOUCHES APERITIF

Een typisch Franse plat froid met gekonfijte tomaatjes,
met roomkaas gevulde bleekselderij, augurkjes en een mini-quiche

THALI VAN TAHOE CURRY, LINZEN EN NAAN

Een zachte tahoe curry, gekruide linzen, mangochutney en Indiaas naanbrood 

GEROOSTERDE ZEEBAARSFILET MET SAFFRAANRIJST

Op de huid gebakken zeebaars met een kruidige saffraanrijst gemengd met groene groenten
Vega: Gegrilde groenten vervangen de baars.

ROULEAU VAN DUIF EN EEND EN CROUTE

Rouleau van duif en gekonfijte eendenbout en croute met seizoensgroenten en een truffeljus
Vega: Gebakken bloemkool vervangt het vlees.

BOEUF BOURGUIGNON

De klassieker uit de Franse keuken: een heerlijk gegaarde boeuf Bourguignon. 
Vega: Pompoenstoof met kidneybonen

TARTE AUX FRUITS

Taartje van het huis met rode vruchten

Let op! Standaard biedt Cinema Culinair “eten dat in de film geserveerd wordt’, inclusief vis en vlees. Wil je de vegetarische optie (dat is zonder vlees EN zonder vis), vermeld dit svp bij ‘extra informatie’ bij het afrekenen.
Bij de
allergenen-informatie kun je zien welke gerechten je moet overslaan indien je een allergie hebt. Er kan helaas geen rekening gehouden worden met jouw specifieke allergie. Er zijn slechts twee varianten: het reguliere menu + het volledig vegetarische menu (= geen vlees + geen vis).

GREAT TIMING

What you see, is what you eat. Precies op hetzelfde moment eet je wat er ook in de film wordt gegeten. Good film + good food + great timing. De clou zit in het laatste. Een voorbeeld. Wanneer Madame Malory (Helen Mirren) een omeletje eet op minuut 67 in de film, willen we dat onze gasten precies hetzelfde proeven op hetzelfde moment. Een minuut eerder of later is het verschil tussen een goede en een fan-tas-tische ervaring. Het gaat erom dat je niet alleen de film ziet en hoor, maar ook proeft en voelt.

Previous
Previous
March 2

Cinema Culinair: Estômago

Next
Next
March 9

Cinema Culinair: Chef