FILM & DINER EVENT GEORGANISEERD DOOR CINEMA CULiNAIR
OP ZATERDAG 4 MAART EN ZONDAG 5 MAART 2023
Film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film. Niet thuis of in de bioscoop, maar op Cinema Culinair’s nieuwe locatie: het Keilepand in Rotterdam! Met grote filmschermen, goed geluid en heerlijke gerechten. Genieten met al je zintuigen, want – eerlijk is eerlijk – deze film moet je niet alleen zien en horen. Die moet je ook ruiken, proeven en voelen. What you see, is what you eat. Op de seconde nauwkeurig met de acteurs in de film.
Good film, good food, great timing.
Chefkok
Anja Sluijs
zaterdag 4 maart 2023
zondag 5 maart 2023
19.00 – 22.00 uur
€89,95 per persoon
voor film en diner
Keilepand
Keilestraat 7-9
3029 BP Rotterdam
Indiase en Franse keuken.
Een vegetarische optie is mogelijk
GOOD FILM
The Hundred Foot Journey (Lasse Hallström, 2014) is een feelgood film die je meeneemt naar het Franse dorpje Saint-Antonin. Een Indiase familie wil er een restaurant beginnen, op 30 meter (100 ft) van een prestigieus Frans sterrenrestaurant. Als dat maar goed gaat. Culinair sprookje met prachtige beelden, aanstekelijke soundtrack (Bollywood) en de mooiste gerechten uit de Franse en de Indiase keuken. En… met Helen Mirren, dus niet te missen.
GOOD FOOD
Je krijgt er honger van, van deze touwtrekkerij tussen de Indiase en Franse keuken. De film zit vol met de lekkerste gerechten, sauzen en kruiden. Echt zo’n film die je mee moet proeven, zodat je aan het eind zelf jouw favoriet kunt kiezen: de Franse of de Indiase keuken.
MENU
PITTIGE INDIASE TOMATENSOEP
Een mooie binnenkomer, deze pittige tomatensoep met komijn, gember, curryblad en chili.
AMUSES BOUCHES APERITIF
Een typisch Franse plat froid met gekonfijte tomaatjes,
met roomkaas gevulde bleekselderij, augurkjes en een mini-quiche
THALI VAN TAHOE CURRY, LINZEN EN NAAN
Een zachte tahoe curry, gekruide linzen, mangochutney en Indiaas naanbrood
GEROOSTERDE ZEEBAARSFILET MET SAFFRAANRIJST
Op de huid gebakken zeebaars met een kruidige saffraanrijst gemengd met groene groenten
Vega: Gegrilde groenten vervangen de baars.
ROULEAU VAN DUIF EN EEND EN CROUTE
Rouleau van duif en gekonfijte eendenbout en croute met seizoensgroenten en een truffeljus
Vega: Gebakken bloemkool vervangt het vlees.
BOEUF BOURGUIGNON
De klassieker uit de Franse keuken: een heerlijk gegaarde boeuf Bourguignon.
Vega: Pompoenstoof met kidneybonen
TARTE AUX FRUITS
Taartje van het huis met rode vruchten
Let op! Standaard biedt Cinema Culinair “eten dat in de film geserveerd wordt’, inclusief vis en vlees. Wil je de vegetarische optie (dat is zonder vlees EN zonder vis), vermeld dit svp bij ‘extra informatie’ bij het afrekenen.
Bij de allergenen-informatie kun je zien welke gerechten je moet overslaan indien je een allergie hebt. Er kan helaas geen rekening gehouden worden met jouw specifieke allergie. Er zijn slechts twee varianten: het reguliere menu + het volledig vegetarische menu (= geen vlees + geen vis).
GREAT TIMING
What you see, is what you eat. Precies op hetzelfde moment eet je wat er ook in de film wordt gegeten. Good film + good food + great timing. De clou zit in het laatste. Een voorbeeld. Wanneer Madame Malory (Helen Mirren) een omeletje eet op minuut 67 in de film, willen we dat onze gasten precies hetzelfde proeven op hetzelfde moment. Een minuut eerder of later is het verschil tussen een goede en een fan-tas-tische ervaring. Het gaat erom dat je niet alleen de film ziet en hoor, maar ook proeft en voelt.