Back to All Events

Cinema Culinair: Tampopo

FILM & DINER EVENT GEORGANISEERD DOOR CINEMA CULINAIR
OP 11 DECEMBER 2022

Film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film. Niet thuis of in de bioscoop, maar op Cinema Culinair’s nieuwe locatie: het Keilepand in Rotterdam! Met grote filmschermen, goed geluid en heerlijke gerechten. Genieten met al je zintuigen, want – eerlijk is eerlijk – deze film moet je niet alleen zien en horen. Die moet je ook ruiken, proeven en voelen. What you see, is what you eat. Op de seconde nauwkeurig met de acteurs in de film.
Good film, good food, great timing.

Chefkok
Anja Sluijs van Kantien

11 december 2022

19.00 – 22.00 uur

€79,95 (early bird) en €89,95 per persoon
voor film en diner

Keilepand
Keilestraat 7-9
3029 BP Rotterdam

Japanse keuken.
Een vegetarische optie is mogelijk

GOOD FILM

Een beetje vreemd, maar wel lekker. Dat geldt voor Tampopo, een van onze hoogtepunten. In Tampopo laat de Japanse regisseur Jûzô Itami je genieten van culinaire perfectie. Deze komedie uit 1985 gaat over een vrouw, Tampopo, die streeft naar het perfecte noodles-restaurant. Een heerlijke film voor iedereen die van film, eten of Japan houdt. Als winnaar van de Japanse Oscar is dit een klassieker die je niet mag missen bij Cinema Culinair. Een tijdsbeeld in sketches over Japan in de ‘eighties’. Die film wil je niet alleen zien, die moet je proeven.

De film is Japans gesproken en Nederlands ondertiteld.

GOOD FOOD

Eten speelt een hoofdrol in deze film en de gerechten zijn lekker gevarieerd. Gemaakt met liefde (net als in de film) en dat proef je. Japanse perfectie. Genieten met al je zintuigen.

MENU

SNACK UIT DE FILM

Verrassing. Appetiser die je in filmsfeer brengt.

JAPANSE NOEDELSOEP (RAMEN)

Goede noedelsoep op zijn Japans. Kippenbouillon, miso, prei, pepertje, gember, sesamolie, geroosterd varkensvlees, naruto maki en zeewier. In de film krijg je instructies hoe je deze noedelsoep moet eten. Japanse style.
Vega: Paddenstoelenbouillon en seitan vervangen het vlees.

ONIGIRI

Traditioneel Japans rijstsushi, gevuld met tonijn en omwikkeld met nori. Plus een beetje Japanse sojasaus en sesamzaadjes.
Vega: Onigiri met avocado

OESTER

Heerlijk zilte oester
Vega: Gebakken zeekraal

OSHIRUKO

Een beetje vreemd, dat is Oshiruko. Machtig en zoet soepje van rode bonen, met mochi balletje. Let op: voorzichtig eten.

BUIKSPEK IN SLA

Wrap met gekarameliseerde buikspek, gemarineerd in pepertjes, honing, Japanse soja en kruiden. Lauwwarm, met ssamjang saus in een blad sla. 
Vega: Geroosterde bloemkool vervangt het buikspek.

PEKING EEND

Geroosterde eend met fijngesneden lenteui, komkommer en hoi sin. Lauwwarm, in dunne pannenkoekjes.
Vega: Umami bereide tofu vervangt de eend.

RAMEN NOEDELSOEP ‘TAMPOPO’

Ultieme Japanse noedelsoep. Smaakbommetje. Lekker heet serveren.
Vega: Paddenstoelenbouillon vervangt de vleesbouillon.

Let op! Standaard biedt Cinema Culinair “eten dat in de film geserveerd wordt’, inclusief vis en vlees. Wil je de vegetarische optie (dat is zonder vlees EN zonder vis), vermeld dit svp bij ‘extra informatie’ bij het afrekenen.
Bij de
allergenen-informatie kun je zien welke gerechten je moet overslaan indien je een allergie hebt. Er kan helaas geen rekening gehouden worden met jouw specifieke allergie. Er zijn slechts twee varianten: het reguliere menu + het volledig vegetarische menu (= geen vlees + geen vis).

GREAT TIMING

What you see, is what you eat. Precies op hetzelfde moment eet je wat er ook in de film wordt gegeten. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de kok en de bediening.

Good film + good food + great timing. De clou zit in het laatste. Een voorbeeld. Als er in de film op minuut 4 en 34 seconden een smakelijke ramen soep wordt gegeten, dan doe jij datzelfde. Een minuut eerder of later is het verschil tussen een goede en een fan-tas-tische ervaring. Het gaat erom dat je niet alleen de film ziet en hoor, maar ook proeft en voelt.

Previous
Previous
December 9

Cinema Culinair: Chef

Next
Next
December 18

REALmag Magazine Launch