Back to All Events

Cinema Culinair: Burnt


FILM & DINER EVENT GEORGANISEERD DOOR CINEMA CULINAIR
OP 2 EN 3 DECEMBER 2022

Film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film. Niet thuis of in de bioscoop, maar in de nieuwe locatie van Cinema Culinair: het superfijne Keilepand in Rotterdam! Met grote filmschermen, goed geluid en heerlijke gerechten, bereid door de chefkok van Cinema Culinair’s toffe partner Kantien. Genieten met al je zintuigen, want – eerlijk is eerlijk – deze film moet je niet alleen zien en horen. Die moet je ook ruiken, proeven en voelen. What you see, is what you eat. Op de seconde nauwkeurig met de acteurs in de film.
Good film, good food, great timing.

Chefkok
Anja Sluijs van Kantien

2 en 3 december 2022

19.00 – 22.00 uur

€89,95 per persoon
voor film en diner

Keilepand
Keilestraat 7-9
3029 BP Rotterdam

Moderne Franse keuken
Een vegetarische optie is mogelijk

GOOD FILM

Een stoere chef, gespeeld door Bradley Cooper, heeft het ooit verbruid in de keukenwereld van Parijs (je weet wel: drank, drugs en vrouwen) en komt na jaren boetedoening aan in London om een derde ster te veroveren. Dat gaat echter niet zomaar. Hij komt oude rivalen en verraden vrienden tegen, hij wil niet modern (= sous vide) koken en uit zijn frustraties op een Gordon Ramsay manier: vloeken en smijten met borden. De film gaat over zijn terugkeer naar de normale wereld en naar enige menselijkheid in zijn bestaan. Een sterrencast vol met sympathieke tegenspelers (Daniel Brühl, Omar Sy, Matthew Rhys) en de gerechten zijn werkelijk fan-tas-tisch.

GOOD FOOD

De gerechten zijn bijzonder smaakvol en mooi in beeld gebracht. De culinair regisseur was dan ook niemand minder dan Marcus Wareing, Brits topkok, werkend in Los Angeles. Het bevat gerechten uit de moderne Franse keuken, zoals in London – waar de film zich afspeelt – zou kunnen verwachten. Echt zo’n film die je mee moet proeven.

MENU

OESTER

Heerlijk zilte oester
Vegetarisch: Gebakken zeekraal

BOUILLABAISSE MET GAMBA’S EN MOSSELTJES

Verfijnde schaaldierenbouillon met gamba’s en mosseltjes.
Vegetarisch: Ricotta met een salade van groene groenten

DRAGON-DOPERWTENSOEP

Frisgroene soep van doperwtjes en dragon afgetopt met room.

TONG MET ASPERGES*

Gebakken tong met asperges, rucola en een vierge van tomaat.
Vega: Geroosterde bloemkool met asperges, rucola en een vierge van tomaat.

ISPAHAN MACARON

Verjaardagsmacaron met heerlijke crème van frambozen en lychee.

BIEFSTUKJE MET CAYENNEBOTER

Mals biefstukje met gebakken krieltjes en cayenneboter
Vega: Gebakken aubergine en courgette met krieltjes en cayenneboter.

KOFFIEMOUSSE

Een heerlijk luchtige koffiemousse met caramel en kaneel.

* Tong en asperges zijn seizoensproducten, afhankelijk van het seizoen kan dit vervangen worden door resp. een andere platvis en schorseneren.

Let op! Standaard biedt Cinema Culinair “eten dat in de film geserveerd wordt’, inclusief vis en vlees. Wil je de vegetarische optie (dat is zonder vlees EN zonder vis), vermeld dit svp bij ‘extra informatie’ bij het afrekenen.
Bij de
allergenen-informatie kun je zien welke gerechten je moet overslaan indien je een allergie hebt. Er kan helaas geen rekening gehouden worden met jouw specifieke allergie. Er zijn slechts twee varianten: het reguliere menu + het volledig vegetarische menu (= geen vlees + geen vis).

GREAT TIMING

What you see, is what you eat. Precies op hetzelfde moment eet je wat er ook in de film wordt gegeten. Good film + good food + great timing. De clou zit in het laatste. Een voorbeeld. Wanneer Adam Jones (Bradley Cooper) een pasta cacio e pepe eet op minuut 5 in de film, willen we dat onze gasten precies hetzelfde proeven op hetzelfde moment. Een minuut eerder of later is het verschil tussen een goede en een fan-tas-tische ervaring. Het gaat erom dat je niet alleen de film ziet en hoor, maar ook proeft en voelt.

Overtuigd? Bezoek dan snel de website van Cinema Culinair voor tickets via deze Link.

Previous
Previous
November 26

Check de Mic

Next
Next
December 9

Cinema Culinair: Chef